Academia Oamenilor de Știință din România

AcasăNoutatiAcademia Oamenilor de Știință din România, prezentă la Digital Innovation Summit Bucharest...

Academia Oamenilor de Știință din România, prezentă la Digital Innovation Summit Bucharest 2025

În intervalul de 8-11 aprilie 2025, la Palatul Parlamentului, se desfășoară Digital Innovation Summit Bucharest 2025, organizat de ICI (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică), în parteneriat cu Camera Deputaților și Guvernul României, sub auspiciile Academiei Române.

Summitul reunește cinci conferințe: Critical Infrastructure Protection Forum (CIP Forum), ediția a VIII-a, International Conference on Cyber ​​Diplomacy (ICCD), ediția a IV-a, International Conference on Virtual Learning (ICVL), ediția a XX-a, National Conference on Virtual Education (CNIV), ediția a XXIII-a. Acestor conferințe, devenite evenimente de marcă în domeniile lor, li se adaugă, cu titlul de noutate, Blockchain Intelligence Forum, ediția I. În cadrul Summitului, va avea loc și Adunarea Anuală a EURODEFENSE (RIE).

Digital Innovation Summit Bucharest 2025 constituie un cadru calificat pentru abordarea temelor privitoare la securitatea infrastructurii, pentru promovarea dialogului referitor la diplomația cibernetică, pentru explorarea aplicațiilor inovatoare ale blockchain-ului și pentru modelarea viitorului învățării virtuale. Summitul oferă participanților o platformă pentru a schimba idei și a împărtăși perspective cu privire la viitorul inovației digitale.

În cadrul Summit-ului, Doamna Prof. univ. dr. ing. Doina Banciu, Președintele Academiei Oamenilor de Știință din România, a participat la un Panel pe tema Cultură și identitate națională, la care au luat parte dl Demeter Andras, secretar de stat în Ministerul Culturii, reprezentanți ai Academiei Române, rectori, profesori universitari.

Doamna Președinte Doina Banciu a vorbit despre Programul RO-SCUD, „Știință, Cultură, Diplomație pentru România, al Academiei Oamenilor de Știință din România, lansat, în luna martie, la împlinirea a 90 de ani de existență a AOSR, care abordează Știința, Cultura și Diplomația ca factori ai dezvoltării durabile a României, cu suportul complex al noilor tehnologii și ai cooperării în spațiul european și internațional. De asemenea, a prezentat inițiativa AOSR de a organiza Congresul Internațional „Știința, Cultura, Diplomația în Secolul XXI” (octombrie 2025), conceput ca un spațiu de întâlnire comprehensiv, un forum de elită al ideilor, dialogului, transferului de cunoaștere și tehnologie sub auspiciile excelenței.

Biroul de Comunicare și Relații Publice al Academiei Oamenilor de Știință din România

Documente

AOSR – VIZIBILITATE INTERNAȚIONALĂ

MEMBRI

RAPORT AOSR

CĂRȚI MEMBRI AOSR

MANIFESTĂRI AOSR

AGORA