Academia Oamenilor de Știință din România, prin Institutul de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu” (ICAI), împreună cu partenerii: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov, Fundația Universitară „Carol I” și Asociația DigiLib Muscel organizează a 16-a ediție a simpozionului „Slove Muscelene” cu tema „The citizens and new technologies”.
Ediția din anul acesta marchează 16 ani de la inițierea unei manifestări științifice naționale, devenită în timp internațională, și care se va desfășura în sistem hibrid, prin prezența fizică la Câmpulung Muscel, Complex Ceramus Câmpulung (Str. Gruiului nr 2, 115100 Câmpulung, România) și cu participare online pentru alți invitați din țară și străinătate (Franța, Croația, Cipru, Suedia, Portugalia și Republica Moldova).
Ca și în edițiile precedente, la eveniment sunt invitați academicieni, profesori universitari, cercetători, istorici, informaticieni, directori ai marilor biblioteci, editori și companii care activează în domeniu, care vor evoca importanța transformării digitale în biblioteci și alte instituții de cultură.
Manifestarea semnifică și păstrarea tradiției „Slove Muscelene”, începută cu 16 ani în urmă, la care au participat numeroase personalități, precum vicepreședintele Academiei Române și rectori de universități, directori de mari instituții și cercetători de prestigiu în biblioteconomie, istorie, informatică.
Menționăm că întreaga manifestare a fost și este susținută financiar exclusiv de către organizatori.
Informații despre edițiile simpozionului „Slove Muscelene” se pot găsi pe site-ul http://www.digilibmuscel.ro/.
Vă adresăm invitația de a vă alătura demersului nostru cultural și științific și de a participa la lucrările simpozionului „Slove Muscelene” din acest an (secretariat@aosr.ro).
În numele organizatorilor,
Prof. univ. dr. ing. Doina BANCIU
Președinte al Academiei Oamenilor de Știință din România